top of page

FAQ's

Ik heb nog nooit eerder gesupt, is dat een probleem?
Nee hoor, de meeste mensen die boeken hebben nog nooit eerder op een board gestaan. Je krijgt altijd uitleg en mocht je tijdens een tocht wat moeite hebben dan ben ik er altijd bij om je wat meer aandacht en hulp te geven.

Wat als je valt?
Dan is er niks aan de hand, je klimt gewoon weer op je board en je peddelt verder. Mocht je het koud krijgen dan heb ik altijd een neopreen jack bij me wat je kunt lenen. Als je moeite hebt met terug op je board komen dan geef ik je tips of ondersteuning.

Zijn er voorwaarden?
Ja die zijn er, deze staan vermeld in de Algemene voorwaarden. Kort samengevat dien je in bezit te zijn van een zwemdiploma en netjes om te gaan met de boards.

Kan ik ook boards huren?
Ja dat kan maar niet altijd. Mijn filosofie is dat je vaak beter af bent met een begeleide tocht. De meeste mensen die boeken hebben nog niet eerder gesupt en juist dan is het belangrijk dat je vertelt wordt hoe je moet peddelen. Ook al ligt de nadruk bij een tocht op de omgeving dan nog zal ik je onderweg tips en advies geven als dat nodig blijkt. Huren is mogelijk per dagdeel (4 uur à 40 euro) naar beschikbaarheid van boards.

Is suppen moeilijk?
Nee hoor, suppen is voor de meeste mensen makkelijk te leren. De eerste minuten zijn misschien wat spannend maar dat went snel. Vallen is eerder uitzondering dan regel. Je hoeft niet sterk te zijn of een beregoeie conditie te hebben. Een sportieve mindset helpt natuurlijk wel.

Wat als het regent of slecht weer is?
Afhankelijk van de betrouwbaarheid van de verwachting probeer ik in een goede inschatting te maken. Vervolgens overleg ik met jou of je een andere datum wilt plannen of dat je wilt afzeggen. Je betaalt altijd achteraf dus je bent nooit je geld kwijt.

Wat trek ik aan?
Bij voorkeur synthetische sportkleding. Iets wat je ook aan zou trekken als je gaat hardlopen of fitnessen dus. Voor onderweg kun je nog een extra (winddicht) vest of jack meenemen. Spijkerbroeken en andere katoenen kleding is af te raden, mocht je nat worden dan koelt het enorm af, het droogt slecht en wordt zwaar. Als het heel warm is kun je gewoon je zwemkleding aantrekken natuurlijk.

Blote voeten of schoenen?
Dat is aan jou, zelf vind ik blote voeten fijner omdat je meer contact hebt met je board. Let wel op als je schoenen aantrekt dat ze waarschijnlijk wel nat worden, dus ook je sokken als je die aanhoudt.

Wat neem ik mee?
Een bidon voor onderweg, de boards hebben een elastiek waar je spullen kunt borgen. Mocht je brildragend zijn dan is een brillenkoord of elastiek aan te raden. Zonnebrand voor de zonnige dagen. Neem voor de zekerheid ook altijd droge kleding en een handdoek mee.

Hoe reserveer ik?
Via 06 - 48 75 36 94 of via info@sup-amersfoort.nl. Dan kijken we samen welke datum en tijd het beste past!

Kan ik zonder reserveren naar de locatie komen en opstappen?
Nee helaas, dat kan niet. SUP-Amersfoort heeft weliswaar een reguliere opstapplaats maar geen vaste locatie aan het water waar de boards liggen. Per aanvraag worden de boards naar de opstapplaats gereden waar ik op je wacht. Als je aankomt ligt alles klaar om het water op te gaan.

Hoe kan ik betalen?
Bij voorkeur via een betaalverzoek of tikkie op locatie, dit kan contactloos. Contant of vooraf via factuur kan ook. Je kunt desgewenst een bon via e-mail toegestuurd krijgen.

Contact Grachtentocht

Contact

e-mail: info@sup-amersfoort.nl

telefoon: +31 6 48 75 36 94

SUP-Amersfoort heeft geen vaste locatie.

We hebben wel een reguliere opstapplaats aan de Gasthuislaan. Indien gewenst kunnen wij ook elders in omgeving Amersfoort, Nijkerk, Bunschoten, Leusden, Cothen etc. opstappen.

bottom of page